Utanför huset

Risotton blev ganska bra men jag hade inte riktigt tålamod så riset blev nog inte helt genomkokt. Det gick i alla fall att äta. Nu har jag och Sessa frecis varit ute en liten stund, inte det roligaste vädret tycker jag men det struntar Sessa i. Vi övade lite på att söka. Jag kastade ut godis lite här och där så fick Sessa leta upp det och hon var jätte duktig.






Risotto

Nu står jag här i mammas kök och försöker mig på att laga risotto, har inte testat på det innan så det återstår att se hur det blir! Kan ju hoppas på att det går att äta i alla fall för jag är en aning hungrig nu.


Kaffe och knäcke med avocado

Sitter här nu med datorn i knät, en kopp kaffe och knäckemacka med avocado på. Ska försöka vara lite produktiv idag och komma fram till något bra. Ska även försöka hitta lite kritik mot Freuds drömtydning, kritik mot Freud är inga problem att hitta men mot just drömtydningen verkar lite knepigt. Kritiken är ju istort mot Freud som vetenskapsman, dem flesta menar att han bara var bluff och båg och förfalskade sina resultat för att de skulle passa ihop med hans teorier. Han medicinerade sig själv och sina patienter med kokain.. Även för att bota morfinberoende, det gick nog bra!


Natt i skärgården

Nu ligger jag i sängen i mitt gamla rum hemma hos mamma. Ska väl snart försöka mig på att somna, har ett avsnitt av halv åtta hos mig kvar att titta på. I morgon är finalavsnittet av stylisterna, både spännande och trist! Vill ju se mer av det! Kan ju hoppas på att det skapas nått liknande program snart. Är sugen på att åka in till Göteborg och kika runt men det får nog bli på fredag i så falla. Imorgon ska jag gå ner till den lilla affären här på ön och se vad dem har att erbjuda en vegen (förmodligen inte så mycket) men då tackar jag för mig!

God natt på er!

Donsö

Har suttit ett par timmar i bilen idag för att ta mig upp till Göteborg. Så nu sitter jag framför tvn men min fina mamma och tittar på nyheterna. Det har varit helt underbart vårväder idag men enligt vädret på tv så ska det bli regn imorgon, hoppas solen dyker upp igen efter det!


Lilla Donsö

Slapp dag

Denna dagen har varit väldigt slapp. Hade planer på att åka upp till Göteborg idag men så blev det inte, bestämde mig i stället för att bara ta det lugnt och sova ut för att ta igen en hel del timmar som verkligen behövdes. Nu ska jag stoppa nått i magen och sedan bege mig till apoteket för att införskaffa lite nödvändigheter inför vårens ankomst! Hoppas bara dem fått in det jag behöver, var ju där i söndags tror jag men då hade dem inte det hemma så nu håller vi tummarna!

Trött efter dagen..

Som de senaste dagarna så hade jag även igår svårt att somna så nu är jag trött efter en dag i skolan men psykoanalys och Sigmund Freund (usch). Men det blir nog bra, vi ska till nästa seminarie leta fram och granska kritik riktad mot Freuds sätt att tyda drömma, kan bli intressanr, eller? I alla fall, igår när jag gav mig iväg så var mitt mål ett besök på H&M vilket jag aldrig hann med eftersom dem stängde när jag kom dit i stort sätt. Efter besöket på skolan så svängde jag in och tog mig en tur på H&M, jag efterlyste ju söta blommiga klänningar och idag har jag hittat två stycken!

 


Sängen, hej!

Nu ligger jag i min sköna säng och tänkte att jag skulle sova. Lyckades få tentan klar, nu är det bara att hoppas att den blir godkänd! Den består av tre frågor som jag själv hittat på och besvarat: Vem är "knarkaren"? Vegan, vem är jag? och Avvikande beteende idag, hur ser vi på det i framtiden?

Bestämde mig efter det för att ta en sväng till Väla och kolla lite affärer (tyckte jag var värd det) bara det att jag tittade på klockan i köket som inte visade sommartid. Så när jag stod i ett provrum ropade dem ut att de stängde om 15 minuterl. Jag hann inte med så mycket skulle man kunna säga.

Imorgon är det intro till nästa kurs, psykoanalytisk teori, hoppas det blir intressant men det tror jag nog allt! När älskling kommer hem om ca två veckor igen så ska vi åka upp till Göteborg och titta på lägenhet, saknar verkligen mitt Göteborg och vill tillbaka dit så fort som möjligt! Så håll tummarna för att det är en bra lägenhet och att vi får möjlighet att hyra den!

Ska kika lite tv nu och börja skumma lite i psykoanalys böckerna, kanske en liten titt i modeböckerna med!

God natt!

RET - Reflektiv Extraherande Tentamen

God dag! Idag måste jag ägna hela dagen åt att skriva tenta, den ska in i morgon och.. jag har inte börjat! En tentan i sociologi med fokus på avvikande, det är intressant så bara jag kommer igång ska det nog inte vara några större problem. Som igår gick det inte helt bra att somna i natt heller och så förlorade vi ju en timme när det slog om till sommartid! Är våren här nu på riktigt tro? Hoppas det. Jag låg i sängen och läste i mina tidningar och böcker när jag hade svårt att sova. Läste en artikel om piratkopierade varor. Ska aldrig köpa en kopia i hela mitt liva. Visste ni att det ofta är organiserad brottslighet, som maffia och terrorgrupper, som ligger bakom kopieringen och att det kan vara ett brott att köpa kopior?

Yes, nu ska jag hämta kaffet och sätta igång med pluggandet!


Vintage, en stilguide till vintage - Marie Birde
Fashionista - Martina Bonnier
Väskor - en passion - Johanna Davidsson

Mörker

Nu sitter jag här ensam i mörkret och äter macka, har ni släkt alla lampor? Har kämpat med bloggen hela dagen och inte fått gjort nått annat i stort sätt. Var på apoteket men dem hade inte medicinen jag behövde, får vänta tills på tisdag för att få den.

Vad tycks om designen så här långt?

Färg

Har inhandlat ett nytt nagellack i en härlig orange färg. Har viljat ha ett oranget lack läng och nu är det mitt!


Color CLUB, ICA Maxi 89 kr


Sömnlös natt = Produktiv dag?

Det gick helt enkelt inte att somna igår. Vid 05.30 lyckades jag nog tillslut. Trotts brist på sömn så måste denna dag bli en produktiv sådan. Hemtenta i sociologi ska göras, kompletteringsuppgift ska påbörjas, ett besök på apoteket måste jag få in så jag slipper två veckors mardröm och ett besök på akuten denna vår och det var nog alla måsten denna dagen! Som bevis på min sömnlösa natt fick jag mig en liten överraskning när jag skulle hälla upp mitt kaffe som jag brygt! Det var endast lite lätt brunfärgat vatten som hamnade i min mugg, jag hade glömt själva KAFFET, en aning korkat men nu har jag gjort ett nytt försök och hoppas det blir bättre.

Ska försöka få till designen en aning idag med, svårt att låta bli, haha.

Jo, jag är på jakt efter en söt blommig klänning, är jag för tidigt ute? Har inte lyckats hitta någon men är det någon av er som har sett nått?

Äventyr i Skåne!

Idag har vi varit på äventyr här i Skånde. Det blev först ett besök i Löddeköpinge och Outlet Syd, där hittade jag en perfekt present till min lillebror men det kan jag inte visa än, bild får komma när han fått sin present!
Stadium hade även dem en outlet där och där hittade jag mig ett par skor.

Efter detta begav vi oss av hem åt igen men bestämda oss för att åka vidare till Höganäs där vi inte hittade något av intresse så vi åkte vidare mot Jonstorp för att försöka hitta en Vintagebutik men väl där struntade vi i det och åkte hem åt ännu en gång. En sväng in till stan med ett besök på Vegeriet, en mysig vegetarisk restarung ( http://vegeriet.se/ ). En otroligt god thaisoppa med ett glas vatten blev det för min del och en lasagne och ett glas vatten till min sambo som han tyckte var väldigt god. Efter det tog vi en sväng på stan och en sjal hos Vila blev min.

 

 

En omgång Monopol (jag vann) fick vi tid för samt en mycket god middag bestående av potatisgratäng och sallad för min del medan sambon min stekte sig en köttbit till också inna det var dags för honom att åka iväg och jobba! Sessa och jag har vinkat hej då men vi saknar honom redan!


RSS 2.0